Koroly-Szuromi Szilvia vagyok a Süt a Nap Vegán Bisztró megálmodója,vegán séfe. 1998-ban érettségiztem a Berzeviczy Gergely vendeglátó szakközépiskolában ,mint szakács , cukràsz és felszolgáló, majd 1 évet mèg ott töltöttem, így képesített vendéglátóipari technikus lettem. 2010 után SZAKÀCS MESTER illetve pincér MESTER képesítésket szereztem.
További iskoláim:
– Táplálkozás tanácsadó,dietetikus.
– Diétás szakács
– Élelmezés vezető
– Ájurvéda tanácsadó
Mivel jómagam is több ételallergiával küzdök, számomra egy küldetés, hogy a közel 10 éves “mentes” tapasztalatomat átadjam, férjemmel Koroly Attilával, aki szintèn szakàcs és gluténmentes péktermék készítő, azoknak a tanulni vágyóknak, akik hozzánk érkeznek.
Nehéz lenne megnevezni, hogy mi is lesz ez….Sütőklub,pékiskola, workshop. Szerintünk minden egyben,számos praktikàval, jó tanáccsal. Aki eljön hozzànk azzal szeretnénk megszerettetni a sütést és annak örömeit, megtanítani meggyorsítani azt a mindennapokban ,hogy ne kelljen egész nap a konyhàban tevèkenykedni….
Ha nem fogyaszthatsz glutént,tejet, tojást ,laktózt,szóját,akkor itt a helyed, megtanítunk, mit mivel helyettesíts, ha eltévedtél az alapanyagok sokasàgában és mindezek mellett különböző konyhatechnológiai eljàrsokkal gazdagodhatsz.
Az adott napon a PÉK -suliban 3 féle gluténmentes,tojás,tej – és laktózmentes vegán terméket készítünk,bagettet,zsemlét,
valamint kakaós csigát.
Az elkészített termékek mellett 4 különböző gluténmentes,tojás,tej – és laktózmentes vegán szendvicskrémet fogunk készíteni:
-lencse tatár
– tofu – és köles körözött
– brokkoli krém – növényi fetával.
A tanulni vágyóknak kávéval,szűrt vízzel,limonádéval, házi szörppel kedveskedünk.
Az elkészített termékeket közösen megkóstoljuk és mindenki vihet haza egy kis kóstolót is. Egy speciális gluténmentes “liszttel” dolgozunk ,amiből minden résztvevőnk kap 1 db 1 kg -os csomaggal,hogy a már elsajátított tudás birtokában otthon újra megsüthesse a finomabbnál finomabb termékeket. Várunk szeretettel egy jó hangulatú, ötletgazdag délelőttre, ahol sok sok “titokra”fény derül, Süt a naposan…..
Időtartam megközelítőleg : 4 óra
Maximális létszám : 8 fő
( az esemény 8 fő alatti jelentkezés esetén nem kerül megrendezésre)
Korhatár : 16 év
PÉK-suli ára: 25.500Ft /főamely tartalmazza az Áfát, minden alapanyagot, az azokból elkészített és elfogyasztott, valamint az elviteles ételek, és a csomagolás költségeit is.
Jelentkezni az alábbi linkre kattintva az ott található űrlap kitöltésével lehet: